SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za lepši dan

Barcaffè kafe

Različite arome, različite metode pripreme, ali uvek onaj karakterističan Barcaffè ukus.

Motivacija i inspiracija

Dobra kafa te budi. Najbolje te pokreće. Pronađite inspiraciju za kretanje ili desert uz kafu.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti oko kafe. Uđi u naš svet kafe i pogledaj kako smo se kretali tokom vremena.

Recepti

Čokoladna torta

Sastojci
  • Puter - 225g
  • 70% čokolada - 500g
  • Jaja - 7 kom
  • Šećer - 150g
  • sveže maline
  • šećer u prahu
Isprobaj ednostavan recept Tee Mamut za bogatu i ukusnu čokoladnu tortu u kojoj možeš uživati uz šoljicu kafe.

Uputstva za pripremu:

  1. Zagrej rernu na 130 °C.
  2. Otopi puter i čokoladu na pari. Posoli.
  3. U međuvremenu, pomešaj jaja.
  4. Miješaj jaja sa šećerom oko 10 minuta ili dok se zapremina ne poveća za najmanje 3 puta.
  5. U umućena jaja postepeno dodaj čokoladu i puter.
  6. Dobro promešaj da se smeša dobro sjedini.
  7. Smesu sipamo u kalup prečnika 20 cm na koji smo stavili papir za pečenje i namastili ivice ili tepsiju.
  8. Stavi u zagrejanu rernu i peci na 130°C oko 30 minuta.
  9. Da je torta pečena, znaćemo kada protresemo kalup i torta liči na puding. Sredina treba da ostane mekša od spoljašnjeg dela.
  10. Izvadi tortu iz rerne i ostavi da odstoji na sobnoj temperaturi oko 1 sat.
  11. Zatim stavi u frižider, najbolje preko noći.
  12. Pre serviranja ostavi tortu napolju najmanje 30 minuta, ukrasi je malinama i šećerom u prahu.

Video

Čokoladna torta